Новости

#
Зелени Србије питају Председника РС: Ко жели грађански рат у Србији?

2015-10-16

Зелени Србије покренуће иницијативу за одржавање ванредне седнице Народне скупштине Репубике Србије и позивају Председника Републике Србије да учествује на ванредној седници и поднесе експозе председника државе о опасностима грађанског рата у Србији.

Народни посланици и парламент дужни су да саслушају председника Томислава Николића на ову тему. Представници грађана дужни су да снаге које су спремне да изазивају грађански рат на време препознају, ограниче њихово деловање, сачувају институције од евентуалног изазивања рата. Изван свега, дужни су да обезбеде грађанима мирно изјашњавање о сваком питању.

Председник државе било каквим ставом која није прихваћен од директно изабраних представника у Парламенту не сме да изазива страх, панику и уноси несигурност. Најава нестабилности у држави у коначном нарушава и економски развој јер шаље лошу поруку инвеститорима. Са оваквим изјавама и у оваквој атмосфери Србија не може на демократски начин да уђе у слободну расправу о промени Устава и политичког система.

Зелени Србије су изразито антиратна политичка странка која чврсто верује да не постоји друштвени сукоб који не може да се реши дијалогом. Сматрамо да је изјава неодговорна и не одражава право стање у српском друштву, које је ратне године оставило иза себе.