Лидери СПС,Јединствене Србије и Зелених Србије на консултацијама о мандатару владе Републике Србије код председника Републике Александра Вучића.

#
Лидери СПС,Јединствене Србије и Зелених Србије на консултацијама о мандатару владе Републике Србије код председника Републике Александра Вучића.

2022-07-20

После консултација коалиције “Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија – Зелени Србије” са председником Републике Александром Вучићем, у којима је учествовао наш председник Зелених Иван Карић, председник Социјалистиче партије Србије Ивица Дачић је у обраћању новинарима најавио да ће конститутвина седница новог сазива Народне скупштие бити заказана крајем ове или почетком следеће недеље. То је, практично, формални завршетак процеса избора и најава формирања будуће Владе. “На састанку са председником Републике постигнут висок ниво сагласности о међународним односима и будућој сарадњи, а листа коју предводи СПС је спремна да буде део политичке јединствености и стабилности у Србији”, рекао је Дачић “Спремни смо на сарадњу и наставићемо консултације наредних дана”. Зелени Србије и председник Иван Карић поздравили су најаву наставка сарадње са владајућом странком. “Ми смо спремни да дамо свој допринос да Србија у овим тешким међународним околностима, када је изложена бројним притисцима, преброди тешкоће са којима се суочава и из њих изађе снажнија, као и да очува еколошки капацитет и здравље грађана”, изјавио је Карић. “Наша коалиција, предвођена кандидатом за премијера Србије Ивицом Дачићем и успешним српским домаћином председником Јединствене Србије Драганом Марковићем Палмом, има капацитет, знање и искуство и, што је најважније људе који су спремни и способни да поднесу терет очувања стабилности у времену свеопште, светске кризе”.