ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ ДА НАСТУПЕ ЗАЈЕДНО СА СОЦИЈАЛИСТИЧКОМ ПАРТИЈОМ СРБИЈЕ

#
ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ ДА НАСТУПЕ ЗАЈЕДНО СА СОЦИЈАЛИСТИЧКОМ ПАРТИЈОМ СРБИЈЕ

2022-02-14

Зелени Србије су на седници Главног одбора странке донели одлуку да подрже листу Социјалистичке партије Србије и остале политичке групације окупљене око ове странке и њеног председника Ивице Дачића. На седници Главног одбора Зелених Србије одлучено је да се наступи заједничким снагама на предстојећим изборима за Град Београд и за Нарoдну скупштину.


Вођени идејом да је Србија, наш дом и породица, једина будућност коју имамо, циљ нам је да пред бираче изнесемо политички програм у коме се економске слободе могу остваривати само испуњавањем еколошких права и слобода, уз заштиту климе и природе, заштиту достојанства и здравља породица и појединаца. Модерна, демократска Србија за какву се боримо мора да искорени сиромаштво, да створи услове за квалитетан живот грађана, обезбеди квалитетне зелене послове, зеленом економијом оствари привредни развој и раст, унапреди образовање, оснажи и охрабри младе да своју будућност остваре у својој земљи и достигне највише стандарде који јој припадају и за које се генерацијама борила.


Зеленима Србије је ово трећи пут да на парламентарне изборе излазе са државотворном политичком организацијом каква је Социјалистичка партија Србије. Наша, сада већ традиционална сарадња, у претходном периоду донела је Србији отварање новог и јединственог Министарства за заштиту животне средине. Заједно смо радили на доношењу многих законских прописа, међу којима је и забрана изградње малих хидроелектрана у заштићеним природним добрима. Наравно, најпоноснији смо на чињеницу да смо одговорно и успешно носили процес припреме и креирања Преговарачке позиције за Поглавље 27 у преговорима са Европском унијом. Отварање преговора је дошло почетком 2022. године као огромно признање за наш рад и посвећеност.


Спремни смо да и након предстојећих избора дамо свој пун допринос и сигурни смо да ће да коалиција Зелених Србије и Социјалистичке партије Србије успети у намери да се оствари концепт изградње здраве, просперитетне, еколошки безбедне и модерне Србије, са Ивицом Дачићем као премијером будуће Владе Републике Србије.


Живела Србија!