ZELENI SRBIJE DONELI ODLUKU DA NASTUPE ZAJEDNO SA SOCIJALISTIČKOM PARTIJOM SRBIJE

#
ZELENI SRBIJE DONELI ODLUKU DA NASTUPE ZAJEDNO SA SOCIJALISTIČKOM PARTIJOM SRBIJE

2022-04-14

Zeleni Srbije su na sednici Glavnog odbora stranke doneli odluku da podrže listu Socijalističke partije Srbije i ostale političke grupacije okupljene oko ove stranke i njenog predsednika Ivice Dačića. Na sednici Glavnog odbora Zelenih Srbije odlučeno je da se nastupi zajedničkim snagama na predstojećim izborima za Grad Beograd i za Narodnu skupštinu.


Vođeni idejom da je Srbija, naš dom i porodica, jedina budućnost koju imamo, cilj nam je da pred birače iznesemo politički program u kome se ekonomske slobode mogu ostvarivati samo ispunjavanjem ekoloških prava i sloboda, uz zaštitu klime i prirode, zaštitu dostojanstva i zdravlja porodica i pojedinaca. Moderna, demokratska Srbija za kakvu se borimo mora da iskoreni siromaštvo, da stvori uslove za kvalitetan život građana, obezbedi kvalitetne zelene poslove, zelenom ekonomijom ostvari privredni razvoj i rast, unapredi obrazovanje, osnaži i ohrabri mlade da svoju budućnost ostvare u svojoj zemlji i dostigne najviše standarde koji joj pripadaju i za koje se generacijama borila.


Zelenima Srbije je ovo treći put da na parlamentarne izbore izlaze sa državotvornom političkom organizacijom kakva je Socijalistička partija Srbije. Naša, sada već tradicionalna saradnja, u prethodnom periodu donela je Srbiji otvaranje novog i jedinstvenog Ministarstva za zaštitu životne sredine. Zajedno smo radili na donošenju mnogih zakonskih propisa, među kojima je i zabrana izgradnje malih hidroelektrana u zaštićenim prirodnim dobrima. Naravno, najponosniji smo na činjenicu da smo odgovorno i uspešno nosili proces pripreme i kreiranja Pregovaračke pozicije za Poglavlje 27 u pregovorima sa Evropskom unijom. Otvaranje pregovora je došlo početkom 2022. godine kao ogromno priznanje za naš rad i posvećenost.


Spremni smo da i nakon predstojećih izbora damo svoj pun doprinos i sigurni smo da će da koalicija Zelenih Srbije i Socijalističke partije Srbije uspeti u nameri da se ostvari koncept izgradnje zdrave, prosperitetne, ekološki bezbedne i moderne Srbije, sa Ivicom Dačićem kao premijerom buduće Vlade Republike Srbije.


Živela Srbija!