Новости

#
БРАВО ЗА БЕОГРАД – ОВАКО СЕ ВОЛИ СРБИЈА

2013-05-31

Зелени Србије поздрављају доношење Декларације Скупштине града Београда којом се територија Града Београда проглашава територијом без ГМО. Посебно истичемо чијеницу да је Декларација усвојена једногласно што говори о важности ове теме за грађане и грађанке нашег главног града .

Усвајањем Декларације за Београд без ГМО у Србији је проглашено 68 општина и градова за територије без ГМО.

Зелени Србије, који су 5. фебруара 2013 упутили иницијативе за доношење Декларације свим скупштинама општина и градова у Србији, позивају остале да се придруже онима који су ову Декларацију донели. Позивају и посланике Народне скупштине Србије да се руководе примерима одборника општина и градова и уврсте Декларацију Зелених Србије ,,Србија без ГМО,, у дневни ред Народне скупштине Србије.

Усвајањем ове Декларације би се придружили и подржали представничка тела у Европској унији и свету која су већ прогласила своје територије за територије без ГМО (ГМО ФРЕЕ ЗОНЕ) у жељи да са њима развијамо сарадњу на овом пољу деловања и одговорности.

Зелени Србије истичу да однос према ГМО није ствар за политичке комбинације, већ једно од најозбиљнијих питања егзистенције, здравља и опстанка народа.