Разговори у Зеленој посланичкој канцеларији са Зеленима из Велике Британије

Време: фебруар 2017
Место: Београд

Зелени Србије су у два наврата – 31. јануара и 1. фебруара 2017. године , имали прилику да угосте представнике младих из зелене партије из Велике Британије, који су заједно са представником Вестминстер фондације за демократију боравили у Београду и посетили Зелену посланичку канцеларију.

 

У делегацији Зелених из Велике Британије били су Сем Мареј, ко-председавајући, Тарик Кан, задужен за међународну сарадњу, и Емили Вест, сарадница, група Север, као и Адел Поскит, руководилац канцеларије за међупартијску сарадњу из Вестминстер фондације за демократију. Испред Зелених Србије, састанцима су присуствовали Горан Митић, потпредседник странке и координатор Зелене посланичке канцеларије, Миљана Радош, задужена за рад са младима у странци, и Виолета Максимовић, координаторка за међународну сарадњу.

 

Теме о којима је разговарано обухватиле су најразноврснија актуелна питања о стању у области екологије и очувања и заштите животне средине, енергетској ефикасности и енергетском сиромаштву, о парламентарним активностима Зелених Србије, ставовима по питањима од општег значаја (у области демократије, људских права и слобода, права мањинских група, итд), будућим плановима и програмима, потенцијалним видовима сарадње, трансфера знања и експертизе, и др.

 

Млади зелене странке из Велике Британије су се такође интересовали и за рад младих у оквиру странке, односно на који начин они учествују и дају свој допринос раду странке. Констатовано је да постоји простор за даље контакте и сарадњу на конкретним пројектима од интереса за обе стране.Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)