ГО Зелених Србије у Сремској Митровици прославио први рођендан и одржао прву радну Скупштину

Време: фебруар 2017
Место: Сремска Митровица

Градски одбор Зелених Србије у Сремској Митровици дана 11.02.2017. године је у препуној сали зграде Комитета прославио свој први рођендан и одржао I радну Скупштину. Поред многобројног чланства, Скупштини одбора присуствовали су зелене колеге и из одбора Зелених Србије из Шапца, Богатића и Београда.

Зеленима Митровице се испред руководства странке обратио народни посланик и потпредседник Зелених Србије др Љубинко Ракоњац и потпредседник Горан Митић, честитали су Митровчанима први зелени рођендан и пожелели успех у даљем раду и развоју организације.

На Скупштини, Зелени Сремске Митровице једногласно су дали даљу подршку раду Градског одбора. Зеленима Митровице се обратио председник одбора Иван Артуков, представио Извештај о раду за 2016. годину и предложио Програм рада Зелених Србије за 2017. годину.

Председница Скупштине и потпредседница одбора Сунчица Косановић се обратила присутнима и уз велики аплауз подршке рекла да Сремска Митровица данас има једну модерну политичку организацију за 21.век, окренуту политици два слове Е, економији и екологији.

Правци деловања Зелених из Митровице се најављују кроз покретање грађанских иницијатива и раду на омасовљавању чланства. Заштита животне средине, одрживи развој, енергетска ефикасност, субвенције за зелену економију и пољопривреду, развој села и етнотуризма само су неки од правца деловања.

Зелени траже исти третман за приватни и државни сектор, реафирмацију рада као основне вредности, заустављање негативних параметара привредног раста, борбу против сиромаштва и достојанствен живот за пензионере. Отварање јавних радова и борба против корупције неке су од смерница даљег деловања.

У наставку седнице Биљана Сувић, председница Форума жена предложила је да се изаберу и нови координатори за ефикаснији рад Зелених.

Једногласно су изабрани: Драган Илић, за члана Извршног одбора и координатора за развој организације Зелених северне Мачве, Јасна Калаузовић за координатора образовања, Весна Брањашевић за координатора етнотуризма и здравог стила живота, Дарко Хиртенкауф за координатора за развој градске организације, Никола Карпић за координатора за развој организације Фрушкогорја, Светозар Чизмаревић за координатора за развој приградског насеља Лаћарак, Драгомир Берак за координатора за развој организација села.

За председнике иницијативних месних одбора изабрани су: Петар Шпановић за Блок Б, Марија Андрејић за Јалију (МЗ Сава), Радушко Јеликић за Ноћај, Златомир Јесретић за Салаш Ноћајски, Остоја Романдић за Засавицу, Жељана Гаруновић Љубичић за Мартинце.

На предлог секретара и координатора Зелених за IT технологије Стевана Секереша за председницу омладине ГО Зелених Митровице једногласно је изабрана Снежана Симић.

У завршној речи председник Иван Артуков је позвао присутне на ширење зелених идеја и на прављење Зеленог договора са Сремском Митровицом. Он је упутио позив грађанима да се масовно прикључе Зеленима и да својим учешћем прошире мрежу координатора, као и на даљи рад на ширењу организације Зелених Сремске Митровице.

Видно расположени гости су се на крају обратили са топлом подршком за даљи рад, а за све званице приређен је и мини концерт чланова Владиславе Шевић уз пратњу гитаре Ивана Варге, рецитаторског дела Јасне Калаузовић и дечијег хора „Вивак“.

Потом су Зелени са својим гостима уз пригодан коктел прославили свој 1. рођендан, разменили зелене идеје и предлоге за предстојећи рад Зелених Сремске Митровице.

 Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)