Иван Карић: “Водама се мора управљати интегрално на принципима одрживог развоја”

Време:
Место:

Народни посланик  и председник Зелених Србије Иван  Карић  на јавном слушању: “Системска решења у животној средини – Србија 2017-2027, дефинисање проблема у области управљања водама“ је истакао да су воде природно богатство у својини државе Србије и да се не могу отуђити из јавне својине. Водама се мора управљати интегрално на принципу одрживог развоја. Он је нагласио да нема ефикасног управљања водама без добре међусекторске политике, и да зелена економија мора да повеже водопривреду, шумарство, заштиту животне средине, пољопривреду , управљање природним ресурсима,  и оно што је најважније за нас као грађане, а то је здравље грађана.

Hvala puno!!!!

Pozdrav!

 Share
Коментари
 • Aleksandar Jovanović 28.02.2017 / 11:47

  https://www.youtube.com/watch?v=Sq-VhjtQBko

  OBAVEŠTENJE
  SPREČIMO EKOCID !!!
  SPREMA SE “KONAČNO REŠENJE” ZA TOPLODOLSKU REKU”

  Evo šta je resorni ministar Antić rekao na sastanku sa zvaničnicima lokalne samouprave grada Pirota.
  Pirotske Vesti
  Objavio P.V. , 17.10.2016.
  Nastavlja se projekat izgradnje Toplodolskog tunela?
  …Ministar Antić je istakao da je ovaj projekat od velikog interesa za stanovništvo, da nema bilo kakve bojazni kada je ekologija u pitanju i da se to mora jednostavno objasniti stanovništvu.
  “…vratiti veru lokalnom stanovništvu u taj projekat i razbiti neke njihove strahove da taj projekat i taj tunel mogu da ugroze njihovo vodosnabdevanje, stanje reke i slično, jer mi duboko verujemo da je ovaj projekat apsolutno u interesu lokalne samouprave, samo to treba ljudima objasniti, moramo da odemo tamo i da im to objasnimo i vratimo poverenje-kazao je ministar Antić.

  ISTINA JE DA JE PREVOĐENJEM VISOČICE U ZAVOJSKO JEZERO 1989/90. IZVRŠEN EKOCID, A DA JE ZA 2016/17. PLANIRAN JE JOŠ JEDAN. “MANJI”?!

  ŠTA VAS BRIGA

  JEDNA VISOČICA MANJE – JEDNA TOPLODOLSKA REKA MANJE – VIŠE.

  KAŽE MINISTAR DA LOKALNOM STANOVNIŠTVU TREBA VRATITI VERU U TUNEL.

  (Kakva retorička lakoća)
  STANOVNIŠTVU KOGA VIŠE NEMA. LJUDIMA ZA KOJE JE ODAVNO PROKOPAN TUNEL KOJIM SU ZAUVEK PREVEDENI U PROŠLOST ZAJEDNO SA SVOJIM REKAMA.

  ŠTA VAS BRIGA.

  Često mi u glavi reka. Bronzano zelena. Reka po kojoj plivaju stene. Reka po kojoj hodaš i gde je svaki kamen lak. Reka čiji stanovnici stalno igraju žmurke. Reka koja je toliko lepa da možeš slobodno da je se plašiš.

  Aleksandar Jovanović Ćuta

  Poštovani gospodine Kariću, več duže vreme preko Vaših saradnika pokušavamo da dođem do Vas. Molimo Vas da nas u dogledno vreme primite i pomognete nam da spasemo Toplodolsku reku za čiji nestanak se zalaže gospodin ministar aleksandar Antić.

  Meštani sela Temske.

  065 2361 005

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)