Други сајам органске хране у Шапцу

Време: септембар 2016.
Место: Шабац

Други сајам органске хране одржан је у четвртак 8. септембра 2016. године у Шапцу, у организацији шабачког Одбора Зелених Србије и удружења Европски центар за екологију, уз подршку Туристичке организације Шапца. На сајму су били понуђени еколошки сертификовани органски производи излагача из целе Србије.

Одбор за Шабац Зелених Србије сматра да будућност пољопривреде и агроекономије у Србији лежи у органској производњи квалитетне, здраве и безбедне хране за наше и тржишта других земаља.

Одбор за Шабац Зелених Србије предлаже да се на постојећим зеленим пијацама јасно одвоји посебан продајни простор за сертификоване органске произвођаче за који они неће плаћати годишњу закупнину и дневну пијачарину и истиче идеју да Шабац у догледно време добије засебну органску пијацу. Такође, шабачки одбор Зелених Србије ће надлежним градским службама предложити да се уведе провера садржаја хемијских супстанци у воћу, поврћу, житарицама, меду, лековитом и зачинском биљу које улази у продајни простор зелених пијаца као и да град Шабац субвенционише органске поизвођаче тако што ће сноцити трошкове сертификације и семенског материјала.Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)