Зелени Србије поново самостални

Време: 14. јун 2014.
Место: Лесковац

 

Нова демократска странка – Зелени је у суботу, 14. јуна 2014. године у Лесковцу одржала Скупштину странке. На овој скупштини донето је неколико важних одлука, од којих су најважније враћање имена Зелени Србије и давање сагласности делу чланства, чиме ће започети процес регистрације Нове демократске странке. Ово ће омогућити наставак политичког деловања Зелених Србије и залагања за зеленију, здравију и слободнију Србију и Европу.

Изборна парија Нова демократска странка – Зелени је била израз заједничке енергије – на једној страни Зелених Србије, а на другој страни појединаца и група који ће заједно са Борисом Тадићем створити Нову демократску странку. Мисија овог удруживања била је да се грађанима Србије пружи грађанска алтернатива, све време поштујући и уважавајући на једној страни, очување програмског и организационог идентитета Зелених Србије и на другој страни, жеље Бориса Тадића и његових присталица да се по завршеним изборима формира нова странка која ће носити име Нова демократска странка. Имајући то у виду, у том маниру су реализоване и активности изборне кампање. Намера формирања изборне партије се потврдила као исправна и наша коалиција је једна од малобројних која је имала подршку грађана изнад цензуса.

Зелени Србије остају верни својим члановима и симпатизерима и доследни у свом даљем раду. Грађанима обећавамо да ћемо наставити да се залажемо за право сваког поједница или групе да се политички организују и делују, што Устав Србије и Универзална декларација о људским правима гарантују.Ознаке: , ,
Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)