Изгубљени у транзицији

Све је исто само њега нема.  Ево,  сада ће човек, након десет година, да одговара за „недолично“ понашање 5. октобра.   А оном мученику, што је милион гајби помаранџи претурио преко леђа, биће опроштено, јер ми смо као демократска држава изнад тих „маргиналних“ питања. Ми гледамо у нашу СВЕТЛУ ЕВРОПСКУ БУДУЋНОСТ и не осврћемо се назад. Нисмо реваншисти. Ми смо шмекери.

Дакле, Срби, браћо и сестре, другови и другарице, господо и госпође,  памет у главу и нема потребе да чачкате мечку.  Јер, као што се то код нас каже, у источној и јужној Србији, копање по прошлости може да испадне „ПОСТРАШНО ОД МЕЧКУ, СА СВЕ МЕЧИЋИ“.
Немојте да посустанете у борби за бољу будућност наше деце.  Не понизите се у поразу. Па шта ако вам је црвено-црни режим упропастио најбоље године живота? Нећемо ваљда да јуримо нечију одговорност. Било па прошло. Пуј, пике не важи, црвена боја најача. То је као кад те пецне комарац.

ЗАТО НАПРЕД. МИ НИСМО ЛУЗЕРСКИ НАРОД. МИ СМО ПОБЕДНИЦИ НА СВАКОМ КОРАКУ.

Премажите се свим бојама и коначно научите да пливате. А пре свега, опростите им,  јер  нису знали шта раде. Опростите и овима који су ту сада, јер и они очигледно нису баш сигурни.
Једно од највећих достигнућа петооктобарске револуције у Србији је то што у нашем друштву нема више  лицемерја. Маске су скинуте.  Хоћеш да радиш у некој државној фирми? Нема проблема. Само се распитај која је партија узела тај део колача. Али, немој да се завараваш, нећеш моћи одмах до посла. Мораћеш прво да се докажеш у једном одређеном периоду. Колико је то дуг период одредиће такозвани “кадровик“ у странци. „Кадровик“ је обично неко ко нема довољно школе да би био први, али је несумљиво врло способан и незаобилазан фактор. Сива еминенција. Некадашњи политички комесар. Врло интересантна личност.
Наравно, мораш да имаш разумевања и за руководиоце странке  јер и они су људи. Многобројне су им фамилије, треба све то запослити, нахранити, удомити. Такође, буди спреман и на то да , како се то сад каже, ПРОСТО ту и тамо погазиш неке сопствене принципе. Уосталом, чему служе принципи? Не треба ти то. Непотребно знање. Дакле, код нас је сад све  ПРОСТО. Па, зато  напред у борбу за ДЕМОКРАТИЈУ.

А ОНИ НАИВНИ КОЈИ СУ ТАЛАСАЛИ ПРЕ, А ЗАМИСЛИТЕ  И ПОСЛЕ 2000.те ТРАЖЕЋИ НЕКУ, ШАТРО, ТРАНСПАРЕНТНОСТ, ПРАВДУ …..ТО СУ ТОТАЛНИ ЛУЗЕРИ.  ШТА РЕЋИ? НИСУ НИ ВРЕДНИ ПОМЕНА. ОНИ СУ СЕ УДАВИЛИ. ПОКОЈ ИМ ДУШИ.Ознаке: , , , , ,
Share
Коментари
  • Momčilo Mrčković 16.09.2010 / 15:11

    Ovde je sve lepo rečeno,vrlo iskren tekst. Silvana nateraćeš me da napišem tekst o TERORU MEDIOKRITETA..
    Једно од највећих достигнућа петооктобарске револуције у Србији је то што у нашем друштву нема више лицемерја. Маске су скинуте. Хоћеш да радиш у некој државној фирми? Нема проблема. Само се распитај која је партија узела тај део колача. Али, немој да се завараваш, нећеш моћи одмах до посла. Мораћеш прво да се докажеш у једном одређеном периоду. Колико је то дуг период одредиће такозвани “кадровик“ у странци. „Кадровик“ је обично неко ко нема довољно школе да би био први, али је несумљиво врло способан и незаобилазан фактор. Сива еминенција. Некадашњи политички комесар. Врло интересантна личност.
    Ovde u Pančevu su polupismeni tipovi postajali republički poslanici. Narod koji ih je zaokruživao nije bio svestan šta radi jer su mislili da glasaju za predsednika stranke.

  • Stojan Tomić 27.10.2010 / 18:00

    Mrčkoviću sve što si napisao istina je .

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)