Славко Глибетић – Биографија

slavko glibetic

Име и презиме: Славко Глибетић
Датум рођења: 03.05.1955.год.
Место рођења: Мокра Гора, Ужице
Држављанство: Србија
Народност: Србин
Политичка партија: Зелени Србије
Супружник: Марија (Бојовић) Глибетић
Деца: Нина, Наталија, Стефан
Диплома са: Универзитет у Београду
Професија: дипломирани грађевиснки инжењер железничке струке

Славко Глибетић је рођен 1955. год. у Мокрој Гори, општина Ужице.
Отац Драгојло, мајка Миладина.
Основну и средњу школу завршио у Чачку.
Диплома: дипломирани грађевински инжењер железничке струке, Универзитета у Београду.

Грађевинским послом се бави од 1977. год,
Од 1992.год. оснива приватно предузеће Беодуга доо. Бави се градњом стамбених и пословних објеката и производњом грађевинских материјала на воденој бази (еколошки материјали).

1997.год. један је од покретача и оснивача Удружење Мокрогораца у Београду “Шарган” и први је председник Удружења. Удружење се бави ревитализацијом и обновом села Мокра Гора као и обновом “Шарганске осмнице” данас врло познате и популарне у Србији и у свету.

Од 2007.год. оснива Привредно друштво Green inženjering doo које се бави извођењем грађевинских радова, контролисаним еколошким материјалима и еколошком (зеленом) технологијом изградње стамбеног и пословног простора. Оснивач и директор.
Од 2010.год. оснива компанију Нутрика доо која се бави искључиво органском производњом производа од аутохтоних врста воћа и лекотог биља са подручја Србије.

Компанија Нутрика доо је једна од првих компанија из Србије, учесник Европског пројекта ФП7 BACCHUS који се изводи се у оквиру Седмог оквирног пројекта европских истраживања (ФП7) и финансиран је од стране европске комисије, а окупља истраживаче и експерте из научног и индустријског сектора производње и истраживања хране целе Европе. Координатор пројекта је престижни британски институт из области проучавања феномена исхране, Institute for Food Research.

Оснивач и први председник Удружења Аронија, одгајивача,произвођача и прерађивача ароније, аутохтоних врста воћа из Србије и лековитог биља.

Један од оснивача и председник управног одбора Кластера Herbal PharmaNet са још 10 компанија и 3 Института. Herbal PharmaNet је основан као професионално пословно удружење из области производње биљних лекова, традиционалних биљних лекова, функционалне хране, додатака исхрани и козметике. Удружење тренутно има 13 чланова, организовано је на принципу кластера и поред приватних предузећа у чланству има и развојне и образовне институције.
Један од оснивача компаније Дан Трг д.о.о. Која се бави развојем неразвијених општина Републике Србије.
Активно учествује у обнови и развоју производње аутохтоних врста воћа и поврћа , као и лековитог биља на територији Републике Србије и члан је великог броја институција које се баве развојем српског села и српске привреде.