Помозимо грађанима Македоније

Странке окупљене око Зеленог фронта, Зелени Србије и Зелена еколошка партија-Зелени организују и спроводе хуманитарну акцију прикупљања помоћи за угрожене који живе у поплављеним подручјима у Македонији.

Катастрофалне поплаве и невреме које је 6. августа погодило Македонију, посебно град Скопље, оставило је за собом незамисливе последице. Не смемо да заборавимо несебичну подршку и помоћ коју је нама Македонија пружила 2014. године, када смо се и ми нашли у сличној ситуацији и суочили са елементарним непогодама.

Одбори Зелених Србије ће помоћ прикупљати у својим локалним канцеларијама, а приоритет су следеће ствари: флаширана вода, конзервирана храна, храна и пелене за бебе, средства за личну хигијену и дезинфекцију, пешкири, гардероба, ћебад и вреће за спавање.

Председник Зелене еколошке партије Дејан Булатовић је јуче у име странке донирао: вреће за спавање, ћебад, средства за дезинфекцију и гардеробу за децу.

У плану је да се помоћ прикупља од 16 – 21. августа, након тога да се транспортује до Београда, да би се у уторак, 22. августа сакупљена помоћ проследила до критичних тачака у Македонији. Зелени ће помоћ директно уручити нашој сестринској партији Демократска обнова на Македонија (Д.О.М. – Зелени) и поделити најугроженијима.

Свака помоћ је добродошла, и треба је што пре прикупити како би је на време проследили. Странке окупљене око Зеленог фронта позивају чланове, симпатизере и грађане Србије да буду хумани и да покажу солидарност и помогну пријатељском народу Скопља и Македоније.

Зелени Србије подсећају, да ће последице климатских промена у виду елементарних непогода у региону временом бити све интензивније и решавање проблема захтева озбиљан приступ. Зелене партије на Балкану изражавају спремност да удруженим снагама, разменом знања и искуства делују и предузму кораке у борби против климатских промена и превенције последица елементарних непогода. Спровођење мера адаптације и трансформација енергетског сектора, пољопривреде, саобраћаја и изградњи инфраструктуре, управљање отпадом, одржавање канализационих система и пошумљавање нужне су мере еколошке предострожности и смањења ризика по појединца и заједницу, изјавио је Народни посланик и председник Зелених Иван Карић.Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)