Одржана изборна Скупштина Зелених Србије

Време: 18.06.2016
Место: Земун

У Земуну је у суботу, 18.06.2016. године одржана изборна Скупштина Зелених Србије. Пред делегатима Скупштине странке нашли су се избор за председника странке, потпредседнике, секретара, председника Извршног одбора, председника и чланове Статутарне комисије, као и председника и чланове Надзорног одбора. Поред њих изабрани су и чланови Председништва, као и чланови Главног одбора.

За председника Зелених Србије једногласно је изабран Иван Карић, док су за потпредседнике изабрани: др Љубинко Ракоњац, др Александар Лучић, Славко Глибетић, Горан Митић и Благоје Стевановић. За секретара странке једногласно је изабран Братољуб Јаначковић. За председника Извршног одбора делегати су изабрали др мед Ивану Вилотијевић. За председника Статутарне комисије изабран је Игор Пантелић, а за председника Надзорног одбора Драган Шкрњић.

На седници Скупштине присуствовали су и гости из невладиних организација: Наташа Панић из организације  „Animal action“, Ивана Плећић из организације Европски центар за екологију, Ђура Ваврош и Олгах Чангар из удужења „Еко храст“, Драган Шљиванчанин из организације „Еко клуб Србија“, Адријана Недељковић из удружења „Канис“ и Драган Илић из удружења „Вукови са Дунава“. Представници организација су послали поруку да се циљеви, програм и борба невладиног сектора и Зелених Србије подударни, као и да ће наставити да развијају сарадњу и партнерство и да пружају узајамну подршку.

На седници је представљен и нацрт програмске декларације о стратегији политичког деловања у наредном четворогодишњем периоду, под називом: „Зелени манифест 2020“. За координатора за формирање и израду предлога Стратегије изабран је др мед Дејан Павловић.

Игор Пантелић је предложио иницијативу да сваки општински/градски одбор Зелених Србије има по зеленог адвоката (омбудсмана) који ће се удружити и основати „Зелену адвокатску алијансу“.

Председник Иван Карић је предложио да се на јесен одржи Зелени фестивал и Зелени конгрес који ће окупити све људе, политичке субјекте, невладине организације који се баве заштитом и унапређењем животне средине, зеленом економијом, органском пољопривредом, производњом меда и другим значајним темама.



Share
Коментари
  • Green944 20.06.2016 / 18:54

    Zelena opcija koja je ostala dosledna idejama! Bravo za Karića, bravo za Zelene! Podrška od NVO sektora!

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)