Зелени у Парламенту Републике Србије

Зелени Србије (скраћени назив: Зелени) у Народној скупштини Републике Србије имају два посланика. Посланици Зелених су:  председник Иван Карић, дипл. инжењер геологије (редни број 9.) и др Љубинко Ракоњац, доктор биотехничких наука (под редним бројем 25.) на изборној листи: Ивица Дачић – „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“.

Зелени изборно деловање са Социјалистичком партијом Србије настављају и постизборном сарадњом и заједничким парламентарним деловањем у оквиру посланичког клуба.

Заједнички рад биће усмерен на енергетски преображај Србије заснован на обновљивим изворима енергије и смањењу расипања енергије; зелена радна места у зеленој и циркуларној економији; развој органске пољопривреде и залагање За Србију без ГМО у којој ће бити здравих људи само уз здраву животну средину и очувану природу.

Зелени Србије ће наставити да промовишу аутентичне зелене идеје, за које се залажу већ четири године у Народној скупштини, као једина и прва зелена странка у историји парламентаризма.

Политичка сарадња програмско и вредносно блиских странака, Социјалистичке партије Србије Ивице Дачића и Зелених Србије, чији је циљ бољи живот за сваког појединца, посебно је значајна за стабилност Србије и за њен напредак ка Европској Унији.

 

Председник Зелених Србије

            Иван  КарићShare
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)