Неуспели покушај уклањања Зелених Србије са политичке сцене

Ових дана били смо сведоци неуспелог покушаја Бориса Тадића да од Зелених Србије направи Тројанског коња. Желео је да преко нас покуша да ослаби политичку позицију коалиције СПС-ЈС-Зелени, а Зелене уклони са политичке сцене Србије.

Није се догодило ни једно ни друго. Политичка зловоља се вратила као бумеранг Тадићу и његовим доскорашњим кадровима у подметнутим у нашој странци. За то време коалицију СПС-ЈС-Зелени је ојачала, учврстила позицију на политичкој сцени и додатно нас мотивисала да се боримо за наше заједничке програмске циљеве.

Скрећемо пажњу на чињеницу да у Регистру политичких странака, који се води при Министарству за државну управу, недвосмислено стоји да је овлашćено лице за заступање Зелених Србије председник странке, који ову странку заступа и представља у складу са Законом и Статутом. Такође, нотар који је задужен за јавну оверу коалиционог споразума је ово потврдио. Осим тога, иза нашег политичког договора стоји одлука 95% Зелених одбора у Србији. Стоји снажна воља да у овој колаицији пружимо максимум својих капацитета и потенцијала. Ми никога нисмо преварили, ми смо изманипулисани у једном прљавом покушају политичког обрачуна са неистомишљеницима.

Нама је јасно да иза ове ујдурме стоји и страх Бориса Тадића и његових експонената од резултата избора. Вероватно постоји и љутња што нисмо били спремни да будемо у губитничком тиму, али наше искуство са Тадићевом странком је горко.

Ми смо пружили руку спаса Тадиćу 2014. године, дајући му шансу да политички преживи. Он је искористио странку Зелених Србије за повратак на политичку сцену Србије. Заузврат одлазеćи од нас – оставио је неколицину кадрова попут Ранковиćа, са којим је очито већ дуже време припреман овај покушај  опструкције. Борис Ранковиć са 2 истомишљеника, остаје у мањини када су одбори Зелених у Србији и председниство доносили одлуку о сарадњи са СПС-ом, с правом се плашећи за политичку будућност својих налогодаваца.

Ми тај страх немамо. Ми не желимо и нећемо да се бавимо оваквим, ни било каквим другим прљавим политичким играма. СПС-ЈС-Зелени је коалиција часних људи који држе дату реч. Ми желимо да енергију и потенцијале које имамо искористимо за конструктиве ствари и креирање боље будућности за Србију. Тај пропали покушај опструкције није нас ни омео, ни нанео штету, напротив – учврстио је нашу мрежу и збио редове за постизање жељеног резултата на овим изборима.

Гест СПС–а, почев од председника Ивице Дачића, до свих његових сарадника, органа странке и чланова странке на терену – да до краја поштују дату реч и договор – за нас, наше чланове, симпатизере и гласаче само је знак више да су Зелени Србије у победничком тиму на предстојећим изборима.

 

Centar za odnose sa javnošću Zelenih SrbijeShare
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)