Коалиција СПС-ЈС и Зелени Србије у посети рециклажном центру на Ади Хуји

Време: 31.03.2016.
Место: Ада Хуја

Партнерством Зелених Србије са Социјалистичком партијом Србије и Јединственом Србијом, желимо да покажемо да еколошки проблеми у 21.веку нису само проблеми већ и могућности за развој зелене и циркуларне економије као и могућност за отварање нових радних места. Ада Хуја са Центром за рециклажу представља један од показатеља принципа циркуларне економије.

Желимо да покажемо да заштита животне средине није трошак и да брига о животној средини представља извор једног новог начина финансирања са учешћем државе и неког будућег министарсва. Такође желимо да помогнемо привреди, пре свега малим и средњим предузећима да се развијају на тај начин да отварају нова радна места.

Сматрамо да је то перспектива и образац који се већ одавно примењује у ЕУ и Зелени Србије су ту да помогну како коалицији окупљеној око СПС-а, тако и у односима са другим Зеленим партијама у ЕУ као и да се поглавље 27 што пре отвори и да се кроз њега продје на начин да отпад не буде проблем већ извор новца.

Зелени Србије имају жељу да се оформи посебно Министарство за природне ресурсе и заштиту животне средине уважавајући принципе зелене економије.
Зелени Србије су у Народној скупштини неколико година причали и тражили да се формира посебан Фонда за заштиту животне средине уз могућност да се за еколошке пројекте отвори и посебан фонд ,зелени инвестициони фонд, који би био риволвинг како бисмо могли из оних средстава са којима помажемо људима да враћамо ту добит и опет финансирамо у еколошке пројекте.

Србију очекују стотине озбиљних еколошких и пољопривредних пројеката који се такође могу финансирати из ових фондова.
Управо ово партнесрво Зелених Србије са Социјалистичком партијом Србије жели да поправи тренутну ситуацију и да покаже да само социјално одговорна држава уз уважавање принципа зелене економије може да буде добра држава и добар град у 21.веку!Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)