„Вода извор здравља“ – Светски дан вода

Странка Зелени Србије je организовала акцију „Вода извор здравља“ поводом обележавања Светског дана вода.

На Конференцији Уједињених нација о животној средини и развоју, 1992. године предложено је да се 22. март одреди као датум којим ће се обележавати међународни Дан вода. Генерална скупштина Уједињених Нација усвојила је предлог и 22. март 1993. године прогласила као први светски Дан вода.

Акцији су се придружили и коалициони партнери СПС и ЈС. Тиме смо хтели да подсетимо на значај, пре свега воде за пиће, светски раст нивоа воде услед климатских промена и чини се све чешћих поплава како код нас тако и у свету. Сматрамо да је изградња бедема за одбрану од поплава сигуран одговор на климатске промене.
Такође, били су приказани различити експоненти вода( вода за пиће, подземне воде и загађене воде) као и практична примена дестиловане воде и водоника као погонско гориво.

Важно је напоменути да странка Зелени Србије заједно са својим пријатељима из коалиције дели идеолошки сличне ствари по питању зелених радних места и да се она могу у 21.веку примењивати како у областима енергетике(добијање „зелене енергије“), тако и у области заштите животне средине па чак и у проблемима из поглавља 27.

Ова коалиција представља природни савез јер се бави за живот битним темама, јер нема здравих људи без здраве животне средине!Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)