Зелени Србије у коалицији са СДС и Новом снагом у Крагујевцу

У просторијама Социјалдемократске странке у Крагујевцу потписан је споразум о стратешкој сарадњи између градских одбора Зелених Србије и Социјалдемократске странке у овом граду.

Тим поводом, новинарима су се обратили Владимир Максимовић, председник Градског одбора СДС, затим Драган Нешић, испред Зелених Србије и Ђорђе Антонијевић, шеф изборног штаба Нове снаге. Они су у обраћању јавности истакли да је у разговорима о заједничком наступу на изборима на локалу, који су се водили и који ће се и надаље водити, постигнут договор са странком Зелени Србије о заједничком наступу на предстојећим изборима у Крагујевцу.

– Немамо времена и немамо моралне снаге да калкулишемо са партнерима, већ морамо сви да се ујединимо и да удружимо наше демократске потенцијале и да учинимо напор да од ове земље направимо боље место. Желим да нагласим да смо водили разговоре о обједињавању око те наше заједничке идеје и око заједничког наступа на следећим изборима и постигли договор са станком Зелени Србије о заједничком наступу на локалним изборима, рекао је Владимир Максимовић, председник крагујевачких Социјалдемократа.

Говорећи о овом договору који је данас представљен јавности, Максимовић је рекао да је ово сасвим логичан след догађаја, нарочито ако се има у виду коматибилност програма и политике.

– Странка Зелених Србије је наш партнер од оснивања, са њима смо наступали и на претходним изборима. Ово је логичан след. Наши програми су компатибилни, наше јавне политике су компатибилне и ова сарадња је врло лако склопљена поготово зато што ми у градској власти водимо ресор екологије која је главна програмска нит у станци Зелени Србије, а идеје у тој области су нам идентичне, истакао је Максимовић и додао да ће се ове странке и на републичком нивоу заједно залагати за подизање зелене економије, очувању животне средине и формирању фонда за заштиту животне средине који је угашен политичком одлуком, без иједног рационалног аргумента.

Испред крагујевачког градског одбора Зелених Србије присутним новинарима обратио се Драган Нешић и рекао да у СДС-у види стабилног партнера, те да ће се он и његова странка кроз рад у коалицији залагати за зелену економију, заштиту животне средине, као и за упознавање свих Крагујевчана са зеленом политиком.

– Зелени Србије су препознали СДС као једног доброг и веома стабилног партнера на локалу што је потврђено и споразумом на националном нивоу. Наравно, ово није ништа ново јер већ постоји дуга традиција сарадње између ове две станке. Странка Зелених Србије ће се у овој коалицији залагати за нову економију а покушаћемо да укључимо и велики број младих и да код њих подигнемо свест о заштити животне средине, закључио је Нешић.

Текст преузет са портала Ритам ГрадаShare
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)