Жаклина Живковић нова координаторка Балканске мреже Европске зелене партије

 zaklinaЛепе вести за Зелене Србије! Директорка Зелених Србије Жаклина Живковић изабрана је за нову координаторку Балканске мреже у оквиру Европске зелене партије, и заједно са Бориславом Сандовим из Бугарске координисаће рад ове регионалне мреже европских зелених партија. Током протекле недеље, Живковић и Сандов имали су у Бриселу низ састанака са генералном секретарком и члановима извршног одбора Европске зелене партије, као и представницима групе Зелених из Европског парламента.

У свом мандату, Жаклина Живковић биће посвећена унапређењу сарадње Зелених партија, и преношењу знања и добрих пракси из западне и северне Европе, што ће надамо се довести до развоја зелене политике и више зелених представника у националним парламентима држава у региону. Странке у региону Балкана су сличне, имају сличне проблеме – грађани на Балкану још увек не прeпознају зелену политику, а ове веома озбиљне препреке могу бити превазиђене искључиво сарадњом и ослањајући се једни на друге.

“Теме којима се зелени баве: зелена економија, заштита животне средине, енергетика и климатске промене, заштита људских права и слобода не познају границе. Буђење ауторитаризма и популизма, као и екстремне деснице, значи да је зелена политика потребнија него икада.  Балканска мрежа Зелених мора бити одраз тога”, рекла је Жаклина Живковић.Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)