Mедијски линч није исто што и слобода медија

Поводом јучерашњег медијског линча, усмереног директно на Бориса Тадића, а посредно на коалицију Социјалдемократске странке, ЛДП, Зелених Србије, Народног покрета Србије, Западне Србије и великог броја удружења грађана и појединаца, Зелени Србије желе да скрену пажњу јавности на следеће чињенице:

Осуђујемо напад на бившег председника Србије, а пре свега грађанина Бориса Тадића. Медијска осуда и прогон пре било какве правосудне оптужбе, чак и пре тужбе је бескруполозни линч медија а не слобода. Када било коју од три гране власти, а посебно судску, преузимају медији или странке на власти, не може се говорити о слободној и демократској држави. Угрожање права грађана на фер и правично суђење, корак је до диктатуре.

Данас скоро да и не постоје простори слободе у јавној и политичкој сфери. Упозоравамо да се,
због дневнополитичких поена, због константне производње афера од којих ниједна није имала судски епилог, нарушава правни поредак, и у крајњем стабилност државе.

Позивамо сва новинарска удружења и академске институције да стану у одбрану новинарске етике, правне државе и слободе. Позивамо РРА да одлучније реагује на константно кршење Закона о електронским медијима.

Зелени Србије понављају свој захтев за отварањем простора за оснивање локалних и регионалних јавних сервиса који ће обезбедити најшире задовољавање потреба грађана, без дискриминације, за информацијама и садржајима из свих области друштвеног живота.Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)