Здрава храна за здрав живот

ОО Обреновац Зелени Србије обележио је Дан здраве хране трибином под називом “ЗДРАВА ХРАНА ЗА ЗДРАВ ЖИВОТ”.

Циљ трибине је била промоција органске производње као услов за здрав живот, стабилну економију и одрживи развој. Посебно нам је било важно скретање пажње грађанима Обреновца на ову врсту производње и њеним значајем првенствено за здравље свих нас који живимо у еколошко загађеној средини, али и о економској користи коју ова производња доноси. Она би нам омогућила здраву храну, а потом и економску добит.

Зелени Србије сматрају да органска производња мора да буде да буде стратешка пољопривредна производња у нашој земљи. Сматрамо да будућност пољопривреде и агроекономије у Србији лежи у органској производњи квалитетне, здраве и безбедне хране за наше и тржиште ЕУ. То ће омогућити да се очувају наше домаће аутохтоне сорте воћа, поврћа, житарица и зачинског и лековитог биља и уз добре приходе представљати баријеру уласку ГМО на територију наше земље.

Поред дискусије о предностима овакве производње,трибини су присуствовали и сертификовани произвођачи који су нас упознали са својим искуствима и свим привилегијама које бављење овим послом доноси. Сви произвођачи са којима смо разговарали су изразили велико задовољство које осећају и тиме нагласили да им је производња органских производа променила и улепшала квалитет живота. Такође су нам рекли да немају вишак производа тј. да продају све што произведу.

Овом приликом смо поново промовисали захтев Зелених Србије да се деца у обдаништима и школама хране органским производима и да на тај начин уведемо органске производе и у свакодневни живот.

Наш циљ је да помоћу оваквих догађаја промовишемо здрав начин живота и истакнемо значај наше борбе против ГМО. Верујемо да ће наше активности подстаћи одговарајуће локалне и републичке институције да конкретном подршком мотивише што већи број људи да се бави органском производњом.Ознаке: , ,
Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)