Србијо пробуди се!

Поводом вести да је храст у историјском комплексу Савинац посечен током претходне ноћи, Зелени Србије желе да осуде овај рушилачки чин. Сам начин на који је храст посечен, током ноћи, да се не би дала прилика грађанима да реагују довољно говори о демократичности и способностима ове власти.

Срамно је да власт у Србији не жели или не уме да решава неслагање са грађанима и локалним заједницама на цивилизован начин већ шаље дрвосече под окриљем ноћи. Доследна рушилачка политика ове владе се потврдила још једном. Иако је постојао низ добрих решења које би задовољиле и грађане и државу, ова власт изабрала је да храст исече супротно мишљењу стручњака, еколога и, што је наjважније – грађана који су овај храст чували преко 600 година.

Храст ће у памћењу свих нас бити споменик еколошке борбе и симбол за неодговорност. Храст ће бити симбол свих грађана и грађанки Србије којима је ускраћено право на одлуку у каквој средини желе да живе, симбол еколошких, културних и социјалних права које се у држави у којој још увек није изграђена владавина права пречесто гурају у страну. Храст ће бити симбол свега лошег у Србији а сигурни смо да ће грађани то препознати и казнити на следећим изборима.

Као одговор на неодговорну, нестручну, недемократску и нееколошку власт, Зелени Србије најављују акцију садње 600 храстова заједно са грађанима.

HrastShare
Коментари
  • Miro Radisavljevic 23.07.2015 / 12:50

    Kao prvo neznam sta je tu dobro da bih se lajkovalo,crno je bez i malo belog,neznam ko je taj strucnjak i koje je vere,da srusi hrast,odnosno zapis,koji je vredan poput manastira.ali verujem da je srbin i da je za saku srebrnjaka hrast srusio,potrosice srebrnjake,i onda ostace mu nista, SRAMOTA za vekove unapred,svi ce uperiti prst i govoriti eto on je posekao zapis.Pozdravljam sadnju hrastova i sam se javljam da ucestvujem u akciji sadnje. miro

  • Lena Skodric 23.07.2015 / 14:12

    Hocu da ucestvujem u akciji sadnje hrastova, kako mogu da se prijavim?

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)