Обреновац сања здраву и безбедну животну околину

 

Одбор Зелених Србије у Обреновцу обележио је Светски дан заштите животне средине радно. Широм света обележен је овај дан са поруком СЕДАМ МИЛИЈАРДИ СНОВА, ЈЕДНА ПЛАНЕТА. КОРИСТИТЕ ЈЕ СА БРИГОМ. Зелени указују на то да више од седамдесет хиљада становника Обреновца има снове и жели да живи не страхујући за квалитет ваздуха, воде или безбедност хране.

Зато су Зелени Обреновца данас анкетирали грађане и грађанке свог града о проблемима, али и представљали програм и наша решења желећи да на тај начин допринесемо решавању проблема вишедеценијског загађења насталог као последица рада ТЕНТа А и Б. Указали смо и на велики проблем подземних вода, канализационог система, управљања природним ресурсима, организовано уклањање комуналног, индустријског и опасног отпада, као и многе друге.

Нажалост, не постоји неопходна законска регулатива и политичка воља да се проблеми решавају стратешки. Најочигледнији пример неодговорности је вишедеценијски, и везан је за депонију пепела ТЕНТа Б која угрожава нормалан живот и рад становника Грабовца и околних села.

11336793_910183729019681_6477727405154431113_oShare
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)