Посета зеленог европског посланика др Игора Шолтеса

У петак , 20. 3. 2015 у Београду посланик Европског парламента Др. Игор Шолтес био је гост Зелених Србије. Др Шолтес је члан посланичке групе Зелених у Европском парламенту, а у посету Србији је дошао као потпредседник делегације Одбора Европског парламента за стабилизацију и придруживање Србије ЕУ. Састанку су присуствовали и чланови председништва и ИО, као и председници неких локалних одбора Зелених Србије .

Учесници су разговарали о перспективама развоја Србије и начинима на које земље у региону и Европска Унија могу тај развој да подрже. Др Игор Шолтес је нагласио да држава мора учинити све да се средства из претприступних фондова намењених за еколошке политике . Такође је истакао да је то у прилика за развој зелених послова и подстицај за одрживи раст. “Сада је на дневном реду у Европи тзв ” нови зелени договор”, који покушава да се ослања на човека и на природу, како би се новац улагао у обновљиве изворе енергије, уз поштовање постојећег стања. Али, неопходна су нова радна места реализована преко „зелене политике”, где ми у Словенији већ имамо позитивна искуства и уштеде. Екологија и зелена политика су будућност Европе јер доносе здраву храну и воду. Зато су Зелени апсолутно против трансатлантског трговинског споразума између Америке и Европе, као и против ГМО хране.”, рекао је др Шолтес.

Представници странке Зелених Србије представили своје стратешке планове, ставове о сарадњи у региону и активности у парламенту .

 

19129_10152792606178775_1069631368697266799_nShare
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)