Зелени Србије пружили подршку Зеленима у Грчкој пред парламентарне изборе

Иван Карић, председник Зелених Србије и народни посланик Републике Србије је у уторак, 20. јануара, 2015. у Солуну био гост завршне конвенције коалиције Зелених Грчке и коалиције окупљене око Сиризе, у кампањи за парламентарне изборе који ће се одржати у недељу у Грчкој. Иван Карић је на скупу навео да је веома важно да коалиција окупљена око Сиризе победи на изборима у Грчкој, јер чврсто верује да су они једини који имају одговоре на растуће политичке, економске и еколошке проблеме у овој земљи. “Политика може бити другачија, и ако ова коалиција победи, она ће показати управо то. Верујем да је ова победа важна за цео регион Балкана и за Европу, јер су промене више него потребне”, рекао је Карић.

 

Зелени Србије сматрају да одговор на економску кризу нису мере штедње. Одговор је зелена економија заснована на рационалном коришћењу природних ресурса, њиховој вишекратној употреби, енергетској ефикасности, обновљивим изворима енергије, потпуном изостанку загађења животне средине и очувању биодиверзитета. Посебно место у зеленој економији има развој еко-иновација, размену знања и зелених технологија, као и производњу квалитетне, еколошке или органске хране и производа. Радна места ће у будућности бити зелена или неће бити нових радних места. У време кризе, не смемо дозволити да у нама победи страх и да се због тога окренемо популистима и националистима, који само користе растуће проблеме да би добили подршку за анимозитете и мржњу. Треба нам више солидарности и више одрживости у сваком аспекту наших живота.

 
Зелени Србије су сигурни да ова коалиција са Сиризом једина тежи зеленој трансформацији, одрживом развоју и заштити животне средине.

 
Иван Карић је изјавио да су грчки и српски народ везани јаким пријатељством, али да и деле политичке, економске и еколошке проблеме. Изразио је наду да ће у будућности ова два народа сарађивати још више, и поделити решења за заједничке проблеме.

 

Grcka Zeleni

 Share
Коментари
 • milo jelic 26.01.2015 / 22:19

  jedina stranka iz Srbije koja je bila na konvenciji Sirize. BRAVO!!!

  Srpski mediji to nisu objavili???

 • Milos 27.01.2015 / 20:45

  Zato sto medijima u Srbiji ne treba nova energija, nova stranka i nova lica! Isti politicari nas plase sa ekrana vec 25 godina, samo se menjaju, isti. Hocemo nove ljude!

 • Miki Trailović 29.01.2015 / 16:59

  Još jednom BRAVO za Zelene Srbije!

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)