Иван Карић са амбасадором Норвешке о унапређењу парламентарне сарадње

Председник Зелених Србије и председник посланичке групе пријатељства са Норвешком, Иван Карић разговарао је, у Дому Народне скупштине са амбасадором Норвешке Њ.Е. Нилсом Рагнаром Камсвагом.


Председник ПГП-а са Норвешком истакао је да су билатерални односи са Норвешком од изузетног значаја за Србију и Народну скупштину. Карић је указао на значај унапређења парламентарне, економске и културне сарадње између две земље, као и повећања трговинске размене. Он је изразио захвалност за подршку коју Норвешка пружа Србији у процесу евроинтеграција. Карић се захвалио амбасадору Норвешке и на помоћи коју је Норвешка пружила Обреновцу током и након мајских поплава.

Амбасадор Норвешке је говорећи о пројектима који су у Србији и Народној скупштини већ реализовани уз подршку Норвешке, истакао да је фокус био на јачању надзорне улоге Народне скупштине, као и да постоји спремност за подршку пројектима и у будућности.

Током разговора било је речи и о сарадњи у области енергетике и заштите животне средине и заједнички је закључено да су то области у којима има највише могућности за сарадњу.

PGP sa Norveskom 07102014_239x0Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)