Реаговање: Зелени Србије се залажу за решење проблема у Радмиловцу

Поводом недавних натписа у медијима, Зелени Србије желе да нагласе да никада нису били ништа друго до одговорна и конструктивна страна у политичком деловању и дијалогу.

Понављамо јавно иницијативу за Форум заинтересованих страна Радмиловац. Предлажемо да Председник Градског већа сазове Форум заинтересованих страна за дијалог, обавештавање и тражење решења за далековод који пролази кроз Винчу. Овај форум, на принципу добровољности, треба да чине представник Града и представник грађана, представници Скупштине Града и општине Гроцка, ЕМС, Министарствa пољопривреде и заштите животне средине и Министарствa грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, као и Агенције за заштиту животне средине. Зелени Србије су спремни да пруже сву потребну помоћ и прихватају улогу посматрача у процесу.

Само дијалогом и сарадњом можемо доћи до решења које ће задовољити ове стране. О проблемима се разговара и они се решавају. Најлакше је негирати, “гурнути проблем под тепих”, или претити силом. Понављамо жаљење што је до ове ситуације дошло, али сматрамо да је једини разлог протеста грађана Радмиловца и родитеља основне школе и обданишта, као и других који их подржавају јесте ћутање надлежних и градске администрације и игнорисање мишљења грађана Радмиловца.Ознаке: , ,
Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)