Демократска странка и Зелени Србије заједно у борби за здравији Вождовац

Београд, Вождовац, 4. децембра 2013.

Демократску странку и Зелене Србије повезују заједнички вредносни систем, идеја социјалдемократије и борба за здраву, нормалну и грађанску Србију. Зато ово партнерство опстаје већ две године. Демократска странка и Зелени Србије у општини Вождовац су уочили и заједно желе да реше проблеме који Вождовчане највише тиште. Зато су се Зелени одлучили за заједничку борбу са Демократском странком на предстојећим изборима у овој општини и прикључили листи “ЂИЛАС—ДЕМОКРАТСКА”, нагласио је председник Зелених Србије Иван Карић на конференцији за медије у седишту Општинског одбора ДС Вождовац.

“Зелени баштине идеју и борбу за заштиту животне средине, а Вождовац је веома значајан с тог аспекта. Сматрамо да села у подавалском подручју, али и насеља попут Бањице и Медаковића заслужују бољу животну средину и много бољу контролу дивље градње од оне која је постојала у претходне четири године под руководством Српске напредне странке”, истакао је Карић и додао да је крајње време да се неко обрачуна и са једним од највећих проблема — корупцијом у градској општини Вождовац која је цветала у преходном периоду.

Кандидат Зелених Србије на листи “Ђилас—Демократска” др Александар Лучић истакао је да ће ова странка доследно примењивати своју политику у Вождовцу.

“Вождовчане највише тиште недовршена урбанизација, нерешена легализација, као и питање завршетка канализационе и водоводне мреже у подавалским насељима. Заједно са Демократском странком верујемо да ове проблеме можемо да решимо”, нагласио је др Лучић и додао да ће се Зелени трудити да Вождовчани добију сертификоване пијаце са органском храном, као и да ће се побринути за развој потенцијала Авале.

Инфо служба ДСОзнаке: ,
Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)