Покрет за Обреновац – Међународни дан пешачења 15.октобар

Време: октобар 2013.
Место: Обреновац

Зелени Србије покрет за Обреновац обележили су Светски дан пешачења промотивном активности која се састојала од шетње трим стазом. Акцији је присуствовало око 30 чланова покрета.

Светска асоцијација спортиста је пре 20 година покренула акцију „Светски дан пешачења“ и установила 15. октобар као Међународни дан пешачења који се обележава широм света.

Реализацији ове акције се придружила и Светска здравствена организација повезујући је са глобалном иницијативом „Кретањем до здравља“
Савремени начин и убрзани темпо живота за последицу има све мање времена за рекреацију, а све више коришћења превозних средстава, седења испред телевизије или рачунара.
Научна истраживања су показала да пешачење смањује ризик од од појаве многих болести као што су дијабетес, гојазност, кардиоваскуларне болести, а осим тога има и благотворан утицај на ментално здравље и расположење.
Пешачење је један од најздравијих начина рекреације. Ходање је најприроднији облик људског кретања, по правилу се обавља у природи, на чистом ваздуху и зеленим површинама и што је најважније доступно је свима.

Овом акцијом желимо да истакнемо колико је значајно за све Обреновчане да се што пре донесе одлука о проглашењу Забрана за заштићено природно добро. Позивамо све грађанке и грађане да нам се придруже, да заједно уживамо и чувамо наш Забран.Ознаке: , ,
Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)