Зелени Србије: ТЕНТ одржао обећање

Политичка странка Зелени Србије поздравља Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине и руководство ТЕНТ-а А за испоштоване рокове за санирање дела пепелишта, које су дали председнику Зелених Србије и народном посланику Ивану Карићу, на састанку одржаном 26.06.2013.године.
Председник покрета за Обреновац Зелених Србије и директор ЈП за заштиту и унапређење животне средине на територији ГО Обреновац Срђан Драгићевић, присуствовао је конференцији за новинаре одржаној 11.09.2013. године поводом завршетка радова на прекривању пепела на касети 1 депоније ТЕНТ –а.
Након еколошке катастрофе која је у јуну 2013. задесила Обреновац, услед расејавања пепела са касете 1 ТЕНТ-а А, притиска јавности али и надлежних инспекција, ТЕНТ је по хитном поступку приступио прекривању наведене касете слојем земље. Након тога би требало да уследи затрављивање наведених површина, што би у крајњој мери представљало коначно решење.
Након конференције за новинаре, присутни су обишли наведену касету и уверили се у изведене радове. Зелени Србије се надају да се овакав еколошки акцидент у Обреновцу више неће поновити.

 

Текст објављен  : www.blic.rsОзнаке:
Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)