Вода за све грађане и грађанке општине Гроцка

Општински одбор Зелених Србије из Гроцке уз подршку целе београдске организације започео је прикупљање потписа за петицију којом се тражи нормализација водоснабдевања у свим насељима ове општине.

Недопустиво је да у XXI веку, у општини нашег главног града постоје домаћинства и насеља која немају приступ чистој води. На првом месту, то су грађани Ритопека, који после вишедеценијске борбе и чињенице да су сами платили већи део трошкова за водоводну мрежу, они воду и даље немају. Већи део водоводних цеви је постављено у насељу још пре 5 година, али финализација и даље траје. Неки грађани страхују да дан када ће добити воду неће ни да доживети. За то време, инфраструктура која је постављена пропада, јер се не користи. Грађани и грађанке ових насеља не желе ништа на поклон, већ само оно што је већ плаћено.

Са водом такође имају проблема и мештани других насеља, па тако немају редован доток воде, а и квалитет воде је врло лош. Зелени Србије истичу да је вода јавно добро, које припада свим грађанима и грађанкама Србије а слободан приступ до ње је право сваког човека. Желимо право на нормалан живот свих грађана. Тражимо воду.Ознаке: , ,
Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)