Слобода не може да чека

Зелени Србије желе да изразе своје разочарење отказивањем још једне Параде поноса. Пропуштена је још једна прилика да се покаже да је Србија зрела демократска држава у којој су сви грађани и грађанке једнаки у својим правима.

Поруке које су неки званичници из Србије слали у данима који су претходили нису биле охрабрујуће. Уверени смо да у нашој држави не недостаје солидарности међу грађанима колико недостаје политичке воље међу надлежнима да се обрачунају са мањином која шири страх и насиље. Ако се грађани не осећају безбедним на спортским манифестацијама, у школама, на улици или у својим домовима проблем је много већи од  Параде. Проблем имамо сви ми који поштујемо закон и Устав ове земље и ослањамо се на њих за заштиту.

Не слажемо се са изјавама одређених политичара да нам је потребно време. Слобода се не чека, она се осваја. Грађанима је потребна сигурност и владавина права као основне претпоставке егзистенције. Надамо се да ће се до следеће године пронаћи храброст и одлучност да се као држава супротставимо насиљу и окренемо грађењу међуљудских односа на миру и толеранцији.Ознаке: ,
Share
Коментари
  • Zorica 02.10.2013 / 08:49

    Mir i bezbednost u ovoj zemlji su nam potrebni kao hleb. Problem nasilja se ne resava.

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)