Грађани гласно кажу: Србија без ГМО

Двомесечна кампања “Мисли срцем, једи здраво, стоп ГМО”, коју су спровели Зелени Србије, завршена је  перформансом пуштања балона у центру Новог Сада, након што је прикупљено 15.000 потписа у овом граду а око 20.000 на читавој територији Војводине. Петицијом се од скупштине АП Војводине захтева доношење Декларације за Војводину без ГМО, чиме би се она сврстала у ред европских региона и покрајина које су усвојиле сличне декларације. Колико грађани подржавају идеје Зелених Србије показује и чињеница да смо за два месеца постали  богатији за 4000 нових чланова и чланица.

Председник  покрајинског одбора Зелених Србије  Горан Чабради каже да је захвалан грађанима Војводине на подршци. “Ово су фантастични резултати, имамо 20.000 потписа за мање од два месеца. Захтев за усвајање Декларације ћемо предати Скупштини Војводине у наредним данима и то ће, према нашим информацијама, бити први пут да је нека таква иницијатива предата покрајинском парламенту, са толико потписа грађана”, објашњава он.

Такође, на сутрашњој седници Народне скупштине Републике Србије народни посланик и председник Зелених Србије Иван Карић затражиће да се на дневни ред  стави Декларација за Србију без ГМО коју је ова странка предала још у фебруару ове године. Први пут је само 65 посланика и посланица гласало да Декларација дође на дневни ред. Са друге стране, грађани су масовно подржали све акције Зелених Србије усмерене на опредељење Србије за природну и контролисану производњу и промет хране. Додатни легитимитет нашем залагању даје и 80 локалних самоуправа у Србији које су усвојиле различите Декларације и прогласиле своје територије за зоне без ГМО. Апелујемо на све представнике народа у најважнијем законодавном телу да уваже вољу грађана и усвоје Декларацију за Србију без ГМО  и на тај начин заштите пољопривреду, економију и  друштво у целини.Ознаке: , ,
Share
Коментари
 • Vesna 18.10.2013 / 08:38

  Poštovani, uverena sam da ima mnogo više građana i ne bih delila na Vojvodinu i Srbiju, koji su apsolutno protiv GMO. Svakako bi i oni stavili svoj potpis da su imali priliku. Takođe mislim da morate biti mnogo,mnogo glasniji jer su i oni koji su za GMO i glasniji i uporniji.
  Potpuno vas podržavam u borbi protiv uvoza i proizvodnje GMO hrane.
  Pozdrav

 • Mica 21.10.2013 / 18:16

  Borba za zdravlje treba da bude neprestana,kao sto kaze Vesna budite uporniji… Prvi put me interesuje sta radi neka partija

 • Miki 23.10.2013 / 08:35

  Posto se na rafovima prodavnica, nalazi GMO hrana u prometu, Vlast je prekrsila aktuelni Zakon o zabrani uvoza semena, uzgoja i stavljanje u promet GMO hrane, te u tom smislu treba odmah da daju ostavke i odgovaraju ! Vlada ocigledno zeli da gmo prodje, iako su dobro informisani i stetnosti po ljudko zdravlje i veliku stetu za poljoprivredu. Da li su oni lobisti velikih korporacija, da li su dobili veliki novac jer se ne lobira za klikere ? Ne mogu da verujem da zele da rade protiv svog naroda i drzave. Kako radili, tako im Bog pomogao ! STOP TROVANJU SRPSKOG NARODA, STOP GMO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • BANE 26.10.2013 / 18:36

  Apsolutno se slazem sa Milicom i Mikijem !

  Zar nam je malo nikla i uranijuma pa nam treba i GMO !!!!!!! da nam do kraja unište seme i pleme .
  Bravo Miki ! ako izmene zakon bez saglasnosti (referenduma )naroda trba ih ………..motkom sve skinuti sa vlasti !!!

  POZDRAV svima !! BANE

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)