До када ће Обреновчани бити таоци српске струје?

Грађани Обреновца и данас су жртве неспособности Термоелектране „Никола Тесла“  да се избори са пепелом, које ветар диже са јаловишта и засипа околна насеља и градове.
Након катастрофе у јуну и претње да ћемо блокирати пругу којом се доставља угаљ, Влада РС реаговала је подношењем пријаве за привредни преступ против Термоелектране “Никола Тесла” због еколошког загађења у том граду. Казну ће можда и платити. Али то није решило проблем грађана, који још увек нису пронашли начин да се изборе са пепелом у својим плућима. Деца дишу затрован ваздух, земља је угушена, а поврће и воће  се суши или не рађа уопште.

Данас је ситуација поново ексалирала и вредности честица ПМ 10 су опет прекорачиле максималну дозвољену вредност. То се десило неколико пута од када смо добили обећање да ће се ситуација решити, што нам говори да се на решењу није ни радило. Питамо министарку Михајловић, директора ЕПС-а и  директора ТЕНТ-а да ли је у Србији неопходно да поседујете да изађете на улицу и блокирате рад да би се неки проблем решио? Шта је у овој држави ургентније од здравља грађана и грађанки?

 

Obrenovac 15 jul 2013Ознаке: ,
Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)