Министре обуставите радове у близини храста!

Поводом данашње посете министра Велимира Илића селу Савинац и храсту старом 600 година који се нашао на путу Коридора 11, Зелени Србије апелују на све надлежне да се радови око храста обуставе док се не пронађе решење.

Министар је обећао да ће се консултовати са стручњацима из Саобраћајног института ЦИП, који су коридор и пројектовали и да ће се до петка пронаћи решење. Ми тражимо да се до тада престане са копањем у околини храста, јер га то може неповратно оштетити. На фотографијама које вам шаљемо у прилогу се јасно види да су се радови опасно приближили.

Храст који заузима површину од четири ара, има корен дубок око 40 метара који ће сигурно бити оштећен ако се радови у његовој близини наставе. Храст се мора заштитити од пута јер ће га загађење, вибрације и оштећење корена временом убити.  Такође, неопходно је уредити околину да би грађани могли да дођу и посете га, и тако уживају у том споменику и природе и наше историје.

Подсећамо да су се у петак, 28. јуна испод храста окупили грађани у великом броју са једном поруком – да храст не сме пасти! Овај скуп организовала је НВО ГМ Оптимист и Зелени Србије на челу са Народним послаником Иваном Карићем, а подршку су пружили Европски покрет из Ниша и многобројни грађани којима овим путем захваљујемо.

Ово саопштење можете прочитати и на сајту:

www.24sata.rs
www.novosti.rs
www.pressonline.rs
www.blic.rs

Hrast ne sme pastiОзнаке:
Share
Коментари
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)