Акција „За зеленији Шабац“

Време: Јун 2013.
Место: Шабац

Поводом Међународног дана заштите животне средине (5. јун) Зелени Србије Покрет за Шабац организовао је, у сарадњи са са Удружењем грађана Екос Шабац и уз подршку Градске управе града Шапца, акцију уклањања смећа са дивљих депонија.

Логистичку подршку су нам пружили Служба Хитне медицинске помоћи Дома здравља Шабац, припадници одељења Комуналне полиције, радници Јавног комуналног предузећа Стари град, аутопревозник Мачва експрес и други привредници града Шапца. Активно су учествовали, поред Зелених Шапца и Екоса, и Пољопривредна школа, Шабачка Гимназија, клуб реалног аикидоа Гимназион, ОШ Вук Караџић и Извиђачи града Шапца на локацији Насеље Триангла, као и Канцеларија за младе града Шапца, Стручна хемијска и текстилна школа, Школа примењених уметности и ОШ Лаза Лазаревић на локацији Церски ободни канал.

Захваљујемо се свима који су узели учешће у овој акцији и тиме допринели да Шабац буде чистији и зеленији град.

Како је депонија у насељу Триангла изгледала пре акције можете видети – овдеОзнаке:
Share
Коментари
  • Blaine G. Barrett 10.06.2013 / 01:41

    -До ове фазе сам о депонији само слушао, али сада први пут могу и да видим колико је ово импозантан пројекат. Ово је један од темељских инфраструктурних објеката, а изградњом ове депоније и Сремској Митровици и Шапцу ће бити омогућена сертификација хране. Ово јесте први пројекат на коме Шабац и Сремска Митровица сарађују, али свакако није и последњи. У току су преговори око експлоатације реке Саве – рекао је градоначелник Шапца Милош Милошевић. Директорка Фонда за заштиту животне средине Републике Србије Жељка Јуракић је истакла да је ово једна од првих депонија овог типа у Србији, те да се гради у складу са високим европским стандардима. Радови ће се одвијати у три фазе, а животни век овакве санитарне депоније је око 15 година. Извођење радова је почело у јесен прошле године.

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)