БРАВО ЗА БЕОГРАД – ОВАКО СЕ ВОЛИ СРБИЈА

Зелени Србије поздрављају доношење Декларације Скупштине града Београда којом се територија Града Београда проглашава територијом без ГМО. Посебно истичемо чијеницу да је Декларација усвојена једногласно што говори о важности ове теме за грађане и грађанке нашег главног града .

Усвајањем  Декларације за Београд без ГМО  у Србији је проглашено 68 општина и градова за територије без ГМО.

Зелени Србије, који су 5. фебруара 2013 упутили иницијативе за доношење Декларације свим скупштинама општина и градова у Србији, позивају остале да се придруже онима који су ову Декларацију донели. Позивају и посланике Народне скупштине Србије да се руководе примерима одборника општина и градова и уврсте Декларацију Зелених Србије ,,Србија без ГМО,, у дневни ред Народне скупштине Србије.

Усвајањем ове Декларације би се придружили и подржали представничка тела у Европској унији и свету која су већ прогласила своје територије за територије без ГМО (ГМО ФРЕЕ ЗОНЕ) у жељи да са њима развијамо сарадњу на овом пољу деловања и одговорности.

Зелени Србије истичу да однос према ГМО није ствар за политичке комбинације, већ једно од најозбиљнијих питања егзистенције, здравља и опстанка народа.Ознаке: , , ,
Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)