Зелени Србије покрет Обреновац, обележили су „Дан планете земље“

Време: април 2013.
Место: Обреновац

VUL_5425

Зелени Србије покрет Обреновац, обележили су „Дан планете земље“ акцијом „Дан планете Забран“. Забран је излетничка шума која се налази на само пола сата хода од Обреновца. Шума излази на реку Саву а кроз њу је изграђена прелепа трим стаза. Циљ обележавања Дана планете Земље је жеља да се скрене пажња на потребу да природне вредности морамо чувати и унапређивати , да се мора спречити даља деградација и уништавање.

Акцијом „Дан планете Забран“ чланови Зелених Србије покрет Обреновац су део постојећег дрвеног мобилијара заштитили премазом садолина од даљег пропадања. Том приликом, преко локалне РТВ „МАГ“, која је медијски испратила акцију, упућен је апел свима који посећују Забран, да дају свој допринос тако што ће се према „њему“ и садржајима којима је опремљен односити на домћински начин, чувати и не ломити мобилијар, канте за смеће и не ломити шумско растиње.

Апел је упућен и надлежном Министарству за заштиту животне средине, да донесе коначну одлуку и Забран повери локалном Јавном предузећу за заштиту и унапређење животне средине на управљање и одржавање у складу са урађеним елаборатом. Следећа акција се планира када се вода повуче и тада ће бити опран од муља и заштићен мобилијар уз реку Саву.

VUL_5425VUL_5425Ознаке:
Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)