Урадите праву ствар – почистите за собом и сачувајте природу

Празник рада се сваке године слави првог маја да би се подсетили на борбу за радничка права. То је празник који грађани уобичајено проводе одмарајући у друштву породице и пријатеља у многобројним парковима и шумама Србије. Оно што је недопустиво, а што примећујемо да постаје пракса, јесте ружна слика природе након првомајских празника. Баца се све – папир, пластичне кесе и флаше, које ветар разноси свуда. Подсећамо да је пластици потребно до 1000 година да се разгради!

Зелени Србије овом приликом апелују на све грађане да савесно поступају са заједничком животном средином, да пазе где пале ватру, да понесу кесу у коју ће одложити сав отпад који преостане након славља и на тај начин сачувају природу. То грађанима неће одузети пуно времена, а природи много значи.

Позивамо вас да се придружите и грађанској интернет акцији која има за циљ да мотивише првенствено младе људе и промовише одговорно управљање отпадом. Фотографишите отпад који сте прикупили и поставите слику на Twitter и Instagram под hashtag-om #PocistitrashОзнаке:
Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)