Имамо право да знамо какав ваздух удишемо

Време: март 2013.
Место: Панчево

Зелени Србије траже да се одржи постојећи систем станица за мерење квалитета ваздуха у Панчеву и другим угроженим срединама, попут Обреновца и Лазаревца.

IMG_3640-1

Омладина Зелених Србије – Покрет за Панчево и Демократска омладина Панчева данас су одржали други заједнички протест у том граду поводом одлуке Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине да прекине финансирање мобилних станица за мерења квалитета ваздуха.

“Грађани и грађанке Панчева су са протеста послали поруку свима да им је важно да знају какав ваздух удишу… Питамо како ће се сада мерити концентрација бензена у панчевачким насељима? Надлежност је републичке власти да то обезбеди”, наводи се у саопштењу Зелених Србије.

Та организација је, такође, затражила одговор на питање где иде новац који загађивачи плаћају у буџет Србије, ако нема новца за те потребе.

“Укидањем Фонда за заштиту животне средине и пропуштањем да се тај новац обезбеди макар буџетским фондом, финансирање заштите животне средине зависи од добре воље владе, која у свом досадашњем мандату није показала бригу”, наводи се у саопштењу.

Текст преузет са сајта Б92: http://www.b92.net/

Вест о протесту такође можете пронаћи на следећим линковима:
РТВ Војводина: http://www.rtv.rs/
РТВ Панчево: http://rtvpancevo.rs/Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)