Саветовање на Фрушкој гори

Време: децембар 2012.
Место: Фрушка Гора

Архус центар Нови Сад организује саветовање:”Информисањем и знањем до здраве животне средине”. На саветовању учествује велики број правника, судија, тужиоца у адвоката. Они би требало да се оспосебе за боље и лакше разумевање проблема у животној средини. Врло често због недовољног познавања еколошких закона може доћи до недовољно квалитетних одлука.

Саветовање је отворила Дарија Шајин наводећи значај Архуске конвенције и њену примену у Србији, док је Роса Стиковић говорила о три стуба Архуса.

У раду саветовања ушествују проф. др Драгољуб Тодић који говори о приступу информацијама о животној средини и процене утицаја на животну средину. “Еколошки” адвокат Сретен Ђорђевић ће говорити о грађанским поступцима са елементима животне средине и учешћу јавности у поступцима одлучивања у вези са животном средином.

Народни посланик и председник Зелених Србије Иван Карић је учествујући на скупу говорио о искуствима у области заштите животне средине.

Такође, у свом излагању се осврнуо на рад законодавне власти и рад Одбора за заштиту животне средине Народне  скупштине Републике Србије, износећи мноштво примера из свог досадашњег рада у невладином еколошком сектору, Фонду за заштиту животне средине, водопривреде и Народне скупштине.Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)