Тражим дуже мандате!

Тражим да наша Скупштина промени законе, Устав, све што треба, и дозволи политичарима дуже мандате. Дупло дуже, три пута… Колико већ треба.

Показало се да наши политичари нису у могућности да размишљају о свом послу дуже од свог мандата. Због тога не могу да се почну бавити стратешким стварима, већ само оним маркетиншким и брзо видљивим.

Тражим, апелујем, молим… Да им се допусти да има мандати буду дужи.

Једино тако ће неко можда урадити цео аутопут, уместо малог регионалног пута.

Неко ће можда одлучити шта је стартешки важно за нашу привреду, а не јурити да се да кеш новац страним инвеститорима, само да би фиктивно просули један кубни метар бетона у камен темељац.

Неко ће можда одлучити да започне процес наводњавања или стратешког помагања пољопривредницима, уместо штп им даје ограничену количину горива по повлашћеној цени.

Можда се неко сети да спортом треба да се баве сва деца и млади, а не само они којима је то професија. Можда тако нација буде здравија за 20 година.

Можда се неко усуди да уради темељну реформу образовања, која ће донети актуелне теме, профиле, чињенице, методе… Уместо што се бавимо навежбавањем ученика да успешно реше међународне тестове које говоре о степену развоја нашег образовног система.

Да ли ће дужи мандат гарантовати здравију нацију, уколико је то потребно да се осмисле дугорочни пројекти заштите животне средине?

Да ли…?

Можда ће дужи мандати бити гаранција да се политичари сликају поред стратешки важних, за нацију преудних пројеката које су сами започели пре десетине година, уместо да покушавају да што пре учине на изглед што више.

Све друго смо пробали…

Кад већ не можемо да нађемо оне који хоће да за нацију праве мале кораке, који ће нас сигурно водити у боље сутра, онда, за Бога милога, допустите онима који су ту да имају више времена да се докажу.Share
Коментари
  • Danijela velickovic 02.12.2012 / 11:55

    Ostavljam svom sinu diplomiranom ekologu,da da komentar,sutra na svim Niskim televizijama

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)