СА КОЈЕ СМО СТРАНЕ ЗИДА

Један мудрац је рекао: „Буди велики како би те упознале велике ствари. У противном, остаћеш у прашини и блату…“

Ово не важи за Србе, јер су они, пошто сћукани испод три шљиве размрсе светске мистерије и неправде, предодређени за небеса.

Бити велики по упутствима цитираног мудраца, овде ти може донети грдне невоље, јер српски параметри су другачији од свих других параметара.

Овде си велики криминалац ако си возио 10 км више од прописане брзине и као такав непријатељ ове уређене државе пробај да не платиш казну. Сведок сам, да то не пролази без затвора.

Неки чико у прекршајном суду вреба такве криминалце  и будно мотри да их казна не мимоиђе, јер овај опроштени прекршај може да им да крила за неко ново кривично дело, па могу на пример да се охрабре и да не вежу појас или да не упале светла по дану!

Тако ми  је по наређењу тог искусног чике који зна како треба са окорелим пробисветима, нека тета откуцала једно писмо. На средини листа  подебљаним словима писало је КРИВА ЈЕ! У образложењу објашњење, читко, јасно. Затвор од три дана.

И док  ишчитаваш то судијско ремек дело дубоко у души  жао ти  ситних криминалаца што су се акали са вештачким ђубривом, некаквом пшеницом и којекаквим трангама и франгама.

Смртно сам озбиљна када кажем да су ситни криминалци. За мене они су баш ситни, јер свако од њих је морао да узме адвоката да пред адвокатом каже коју у своју одбрану.Њихова кривица је под сумњом. Сумња се да су скупа летовања, јахте, виле, базени, фирмирана гардероба, скупоцен накит били плаћени баш од тих новаца који су стечени злоупотребом службених положаја.Можда јесу. У већини случајева време и адвокати докажу да ничег мутног ту није било, а да су рупе у закону биле довољно велике, да се во, а камоли човек провуче без огреботине.! Код мене је кривица јасна као суза.

Мени није предложен адвокат, јер ваљда те чике знају ко је за банку а ко за две, и од кога једној уређеној држави прети већа опасност.

Тако ћу ја изгледа 20 децембра морати у затвор. Пошто они знају све о нама,окорелим криминалцима, и знају да пола Србије слави Св. Николу а друга половина иде код прве половине, меко срце ме остави да тај дан будем део једне половине.

Па дођите да се заједно помолимо Оцу Николају, заштитинику путника и морепловаца. Ако нас он не избави из ових олуја и вртлога Српски закони неће сигурно!

Разуменка Марковић                                 Пожега, новембар 2012.Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)