Новосадски Зелени одржали радионицу посвећену здравом начину живота

Време: новембар 2012
Место: Нови Сад

У просторијама новосадске канцеларије Зелених Србије у уторак 5. новембра одржано је прво предавање и радионица на тему припреме веганског оброка под називом „Raw food за здравље“. Гошћа предавач је била Ирена Барет, докторка природне медицине и велики алтруиста.

На разноврсним презентацијама сазнали смо зашто је здраво јести храну припремљену на вегански начин и који је значај органске хране уопште, како избећи недостатак витамина Б12 у организму, како спречити настанак анемије. Такође, добили смо и низ практичних упутстава, као што су савети где се у Новом Саду може пронаћи сода бикарбона без алуминијума, у каквим је посудама најбоље држати воће и поврће, какви све блендери постоје. Разговарали смо и о акцији Зелених Србије против ГМО и предстојећем јавном слушању у Народној скупштини Републике Србије и судећи по реакцијама присутних, подршка Новосађана неће изостати.

Након предавања уследила је радионица на којој је показано како да практично применимо савете и дегустирамо оброке направљене по веганским рецептима. Присутни су се међусобно упознавали, размењивали корисне савете а разговарало се и о идеји Солидарне куповине као „зеленој“ идеји самоорганизовања малих група потрошача које би могле директно да успоставе контакт са малим пољопривредним произвођачима и тако омогуће нижу цену производа, јер нема посредника, и бољу гаранцију квалитета, јер се има увид у начин саме производње намирнице.

Овакав начин дружења и размене идеја практиковаћемо и у будућности јер нам је циљ да што више упознамо грађане са „зеленим“ идејама и здравим начином живота.Ознаке: , ,
Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)