Имамо право да знамо шта једемо!

Партија Зелени Србије данас у  Новом Саду покреће велику акцију потписивања декларације којом се Војводина проглашава зоном слободном од ГМО (GMO free zona). Ово је почетак кампање која ће обухватити све  локалне самоуправе – регије, градове и општине у Србији, са циљем да Србија буде ослобођена од генетски модификоване хране, усева и производа. Зелени Србије очекују да њихова акција резултира усвајањем мораторијума о забрани ГМО у нашој земљи који ће усвојити Народна скупштина Републике Србије.

Почетак акције из Војводине за Зелене има симболички карактер, зато што је у питању највећа пољопривредна регија и највећи потенцијал за органску производњу. Једнако су нам важни сви делови Србије: и Шумадија и Поморавље и Подриње и Подунавље и Југ Србије.  Зато Зелени Србије истичу да ће се потписивање декларације наставити у наредним данима у целој Србији.

Најновије француско истраживање је навело европске Зелене да изврше притисак на ЕУ да преиспитају своју садашњу политику према ГМО. Русија је усвојила мораторијум о забрани ГМО, иако је постала чланица Светске Трговинске Организације (СТО).  За Зелене Србије је поменуто француско истраживање снажан сигнал да држава одмах треба да ојача установе и процедуре неопходне за строгу, потпуну и квалитетну контролу ГМО и производа од ГМО.

Циљ Зелених Србије је закон о мораторијуму на ГМО, а декларацијама које треба да усвоје општине, градови и регије, желимо да покажемо да су грађани наше земље против увођења ГМО.Ознаке:
Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)