Тражимо Ваше мишљење о предлозима закона који су на разматрању у Скупштини Србије

У складу са нашим обећањем да ће Зелени посланик, Иван Карић, бити у правом смислу посланик грађана, Зелени Србије стављају на увид 3 предлога закона која се тренутно разматрају у Скупштини, а тичу се будућег уређења и функционисања Владе Србије, Министарстава и Служби безбедности.

Своје коментаре можете остављати на нашем сајту или их послати на mail: kontakt@zelenisrbije.org.

Предлог закона о допунама Закона о влади – преузми

Предлог закона о министарствима  – преузми

Предлог закона о измени Закона о основама уређења служби безбедности Републике Србије – преузмиОзнаке:
Share
Коментари
 • Đorđe Dragojlović 24.07.2012 / 19:05

  Prvi i treći predlog su tehničke prirode, pri tom treći nudi čak i bolje rešenje od dosadašnjeg.
  Drugi bi zaslužio i duži tekst od komentara, ali evo kratko: neka spajanja resora su veoma zanimljiva, da ne kažem čudna, kao što pažnju privlači i opis poslova, u kom neki značajni resori imaju gotovo lapidarne tekstove, a neki, ko zna (ne kod svih) zašto, čitave romane…
  Sve u svemu, tehnički nije tako loše, iako bi se mogao staviti niz primedbi — koje ne verujem da bi imale šansu da prođu.

 • Ненад 25.07.2012 / 08:13

  Тако је како је и ми на то не можемо да утичемо. Али можемо да нашег посланика, Ивана Карића, затрпамо информацијама и материјалима, како бисмо изменили неке лоше Законе и предложили нове. И то без пардона да ли ћемо се замерити тајкунима ове или оне опције. Оно за шта се ми боримо је опстанак и развој Србије и ту нема компромиса. Морамо некако заинтересовати посланике за проблеме екологије који су и њима на глави, али за то немају времена. Објаснити им да су и њихова деца у питању и да то нису питања “теорије завера”, већ реалност. И наравно разбити медијску блокаду у делу информисања народа о еколошким проблемима.

 • Вања 25.07.2012 / 11:21

  Зашто предлажете нешто ново? Шта је са петицијом против ГМО? Прво то треба да решите, али види се да Вас није брига за то. Ви сте само производ демократске странке којој на сву срећу народ није дао поверење.
  *Ненаде,
  Да Зелена странка ради у корист народа, и ради очувања животне средине, ко би се нормалан дрзнуо да их медијски блокира? Али пошто су господа нешто друго и треће, сасвим нормално је да их сада нема нигде.

 • PR Zelenih Srbije 25.07.2012 / 11:53

  Poštovani Vanja, ovo nisu naši predlozi, već predlozi vladajuće koalicije u Parlamentu, koji su dati Skupštini na razmatranje i usvajanje. Želimo da čujemo šta građani Srbije misle o njima, da bi Zeleni poslanik Ivan Karić mogao da podnese amandmane na ove zakone, kojima će oni postati bolji u korist svih nas.
  Predlog zakona o GMO koji su Zeleni Srbije predali Skupštini Srbije čeka početak redovnog jesenjeg zasedanja, kada će naš poslanik biti u prilici da za skupštinskom govornicom pokrene to pitanje, jer za proteklih 9 meseci niko od 250 narodnih poslanika nije prepoznao značaj ove teme i predložio naš Predlog zakona na dnevni red za razmatranje.

 • Вања 25.07.2012 / 12:25

  “za proteklih 9 meseci niko od 250 narodnih poslanika nije prepoznao značaj ove teme i predložio naš Predlog zakona na dnevni red za razmatranje”

  Па зашто сте онда ушли у коалицију са неким ко Вас “не препознаје”? Немате оправдање, издали сте своје чланове и све нас који смо Вам веровали. Краткоричну корист је добила мала група окупљена око ваше “зелене” идеје.

 • PR Zelenih Srbije 25.07.2012 / 13:21

  Smatramo da je našim ulaskom u koaliciju i u Parlament dugoročnu korist dobila upravo “zelena” ideja koja će po prvi put imati svog legitimnog zastupnika u Skupštini Srbije.

 • Milos Novakovic 25.07.2012 / 18:56

  Nova vadajuca koalicija (citaj pazljivo) Srpska napredna stranka Tomislav Nikolic i Aleksandar Vucic, Socijalisticka partija Srbije Ivica Dacic, Krkobabici, Palma, Ujedinjeni regioni Srbije Mladjan Dinkic sa svitom, SDP Rasim Ljajic i Nova Srbija sa magistrom je predlozila Zakon o ministarstvima u kojem pise sledece:
  Clan 11 stav 1 – “, увођења у производњу, стављање у промет и увоз генетички модификованих организама”
  Clan 14 stav 1 – “нуклеарна енергетска постројења чија је намена производња електричне, односно топлотне енергије, производњу, коришћење и одлагање радиоактивних материјала у тим објектима; ”
  i Clan 16 izmisljajuci 2 ministarstva u kojem ce energetika da kontrolise zastitu zivotne sredine, i rudarstvo da kontrolise prirodne resurse i geologiju, sto je nebuloza.
  Potrebno je ukazati na ova dva protivzakonska i neustavna clana (11 i 14) i treba predloziti jedinstveno Ministarstvo za upravljanje i zastitu zivotne sredine!
  Samo napred ZELENI, imate moju podrsku. Gledacu vas sutra da vidim da li ste prihvatili moje sugestije.

 • Zdenka 27.07.2012 / 09:18

  Predlozi u Zakonu o Ministarstvima koji se odnose na zivotnu sredinu mogu da odslikavaju dve stvari- ili tvorci ovih predloga ne poznaju materiju kojom se bave – ili nam sledi uvođenje GMO, nuklearki i drugih “finih ” stvari.Ovo znači da će pojedina zakonska i podzakonska akta biti neupotrebljiva, moraće da se vrše izmene. Pr: nigde se ne pominje Agencija za hemikalije

Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)