Зелени Србије на сајту и у билтену ЕГП

Оригиналне текстове можете погледати – билтен ЕГПсајт ЕГП

Странка Зелени Србије слави улазак председника странке, г. Ивана Карића у национални парламент. Као што смо известили раније у месецу, Зелени Србије су на изборима учествовали у коалицији „Избор за бољи живот“ која је освојила 22,3 одсто гласова и добила 67 места у парламенту. Као председник Зелених Србије, господин Карић је постао први Зелени посланик у Србији и положио је заклетву са осталим посланицима у Скупштини 31. маја. Преговори између странака и коалиција око формирања владе су још у току, међутим, највероватније ће бивши председник Србије Борис Тадић успети да обезбеди већину у парламенту да подржи владу коју ће он предложити. Социјалистичка партија Србије ће највероватније поново бити партнер у новој влади.

Као први посланик Зелених у Србији, господин Иван Карић ће учествовати у централном догађају обележавања Светског дана ветра, 15. јуна 2012 у Београду, заједно са данским амбасадором у Србији и представници Универзитета у Београду.

На локалном нивоу, Зелени Србије су освојили мандате у четири српска града – Бољевцу, Чачку, Пожеги и Обрановцу и учествују у локалним скупштинама у Панчеву и Пожаревцу, где ће вршити функцију заменика градоначелника. У просеку, на основу постизборне анализе резултата из градова у којима су Зелени Србије учествовали на изборима самостално (Ириг, Сремски Карловци и Уб), странка је освојила око 3% гласова.

У наредном периоду Зелени Србије ће се бавити следећим активностима:
- Преглед резултата избора у Србији и постављање темеља за даљи развој странке;
- Успостављање одрживе организационе мреже и наставак процеса изградње капацитета – у складу са проценама потреба новоизабраних званичника и руководства странке и дефинисање акционог плана да се заврши процес развоја странке;
- Развој и спровођење парламентарне стратегије у циљу повећања позитивне перцепције Зелених Србије и њихових активности до 2016.
- Идентификација неколико питања од значаја и развој кључне поруке;
- Комуницирање поруке преко првог Зеленог посланика Скупштине Србије;
- Креирање тимова за подршку, који се састоје од експерата за сваку конкретну тему, у циљу праћења, прикупљања и обраде података од значаја да би се обезбедио брифинг за посланика;
- Подстицање стварања пријатељског окружења у медијима према зеленим питањима и активностима Зелених Србије кроз развој и примену нове комуникационе стратегије.Ознаке:
Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)