Посланик Зелених Србије Иван Карић положио заклетву у Народној скупштини

Зелени Србије са поносом славе свој пробој на парламентарним и локалним изборима, јер су освојили први мандат у српском парламенту и добили више одборника широм земље.

Зелени Србије су на изборима учествовали као део предизборне коалиције „Избор за бољи живот – Борис Тадић“ окупљене око Демократске странке, коју су чиниле и друге про-европске странке. Ова коалиција је забележила други резултат по броју освојених мандата, са малом разликом у односу на листу „Покренимо Србију“ коју је предводила опозициона Српска напредна странка.

Председник Зелених Србије, Иван Карић, је положивши заклетву 31. маја постао први Зелени посланик у Парламенту. Зелени су такође освојили и одборничка места у неколико локалних скупштина на изборима који су одржани истог дана. Данас Зелени Србије имају одборнике у Бољевцу, Чачку, Обреновцу и Пожеги и учествују у локалној власти у још неколико градова ангажујући се на питањима од важности за заштиту животне средине и ојачавању локалне зелене економије.

Данас је све извесније да ће будућу Владу формирати Борис Тадић, као мандатар, и његова листа у сарадњи са Социјалистичком партијом Србије, која је такође забележила веома добар резултат  на изборима. Ови избори означили су промену односа снага у Србији, која је добила новог председника из редова опозиционе Српске Напредне Странке – Томислава Николића. С обзиром да сада већина главних странака подржава кандидатуру Србије за чланство у Европској Унији, важније је него икада у што скоријем року направити договор о будућој Влади и фокусирати се на решавање нагомиланих економских и политичких питања. Зелени Србије охрабрују интензивне преговоре који ће резултирати у што скоријем преузимању одговорности за спровођење нове политике опоравка и развоја успорене економије Србије. Верујемо да ће европска перспектива Србије, заштита људских и мањинских права, заштита животне средине и промовисање зелене економије и посебно зелене енергетске политике бити у фокусу рада будуће Владе која ће бити ефикаснија и јефтинија од претходних.

Зелени Србије сумирају резултате избора у реченици: “Сви Зелени имају један циљ – бољу будућност за нас и нашу децу. Заједно са грађанима, направили смо први велики корак у испуњењу овог циља за Србију.”Ознаке:
Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)