Зелени Србије на сајту Европске зелене партије

Оригинални текст можете прочитати – овде

Странка Зелени Србије добија посланика у Народној скупштини и представнике у локалним парламентима

Зелени Србије могу да славе свој пробој на овим изборима, јер добијају први мандат у српском парламенту и више одборника широм земље.

Зелени Србије су део предизборне коалиције „Избор за бољи живот – Борис Тадић“ окупљене око Демократске странке, а коју чине и друге про-европске странке. Ова коалиција је друга по броју освојених мандата, са малом разликом у односу на листу „Покренимо Србију“ коју предводи опозициона Српска напредна странка. Сада је међутим извесно да ће будућу Владу формирати Тадић и његова листа у сарадњи са Социјалистичком партијом Србије, која је такође прошла добро на изборима. Ови избори означавају напредак у Србији од последњих одржаних 2009. године, када је питање односа Србије са Европском унијом и Косова довело до усијане атмосфере. Сада већина главних странака подржава кандидатуру Србије за чланство у Европској Унији, па су избори били фокусирани више на питања привреде и незапослености.

Председник Зелених Србије, Иван Карић, је био први зелени кандидат за посланика на листи коалиције, а ускоро би требало да буде први Зелени посланик у Парламенту. Зелени су такође освојили и око 10 места у локалним скупштинама на локалним изборима који су одржани истог дана. На председничким изборима, Зелени Србије су подржали реизбор Бориса Тадића, кога после највише освојених гласова у првом кругу сада очекује други круг избора.

Зелени Србије су савршено сумирали резултате избора: “Сви Зелени имају један циљ – бољу будућност за нас и нашу децу. Ово је велики корак за Србију.”.Ознаке: ,
Share
Додајте ваш коментар Услови коришћења сајта


Ваше име
Ваш емаил (опционо)
Ваш сајт (опционо)